Berichten

Kim Nooyens’ Reisbrigade

Het is inmiddels een jaar of zes geleden dat (o.a.) Kim Nooyens en ik de Sawadee-stand in het Amsterdamse Nemo bemanden – het T-shirt heb ik nog, het past alleen niet meer… Daarvoor had ik haar al menigmaal aan de telefoon gehad bij het boeken van een van onze reizen.
Drie jaar geleden is Kim met REISBRIGADE ‘voor zichzelf begonnen’. REISBRIGADE is gespecialiseerd in reizen op maat – bij haar oude werkgever was veel mogelijk, bij Reisbrigade lijkt alles mogelijk!

Bij de reisbestemming Madagaskar (klik op BOEKENTIPS) vertelt ze over zichzelf en over mijn tweede boek De kinderen van papa Koto:

De kinderen van papa Koto

Jan Boonstra
Ik leerde Jan Boonstra kennen op een informatiedag van Sawadee Reizen, mijn voormalige werkgever. Samen met z’n vrouw Jelly maken ze mooie reizen. Toen ze besloten om naar Madagascar te gaan, kozen ze voor de groepsreis van Sawadee. Zijn reisverslag over die reis is gepubliceerd in het vermakelijke boek ‘De kinderen van papa Koto’.

De reis die hij maakt over het rode eiland heb ik ook verschillende keren gemaakt toen ik nog werkte als reisbegeleidster voor Sawadee. Dit land is trouwens heel speciaal voor me, want ik leerde er mijn man kennen, maar dat is een ander verhaal. Alles wat hij beschrijft, is voor mij heel herkenbaar. Ook de mensen waarover hij schrijft, ken ik persoonlijk. Met buschauffeur Sasha heb ik ook twee reizen gemaakt, Philibert is de beste gids voor Andringitra als je het mij vraagt en de nonnekes bij Amberbergen maakten steeds een heerlijk gratin dauphinois. De reisbegeleider tijdens z’n reis, Frank, is ook een Belg, goede vriend van me en komt zelfs uit de stad net naast die waar ik geboren ben.

Ook voor mensen die niet voor een groepsreis kiezen, maar voor een individuele reis met Reisbrigade is dit boek een aanrader. Het grootste gedeelte van de route gaat via de populaire Route National 7. Dit is de weg die de hoofstad Antananarivo verbindt met Tuléar in het zuiden van Madagascar. Die weg neemt elke reiziger tijdens een bezoek aan Madagascar. Het boek is heel onderhoudend geschreven en op een ontspannen manier leer je meer over de cultuur en gebruiken van de Malagassiërs (Malgache). Kortom, ideale vakantielectuur.

Wil je meer weten over Jan en z’n reizen? Kijk dan op z’n website: Wereld in woord en beeld. Oh ja, bekijk ook zeker zijn foto’s want die zijn prachtig.